ИЗДВАЈАМО ИЗ ПРОГРАМА ГАЛЕРИЈЕ

ВЛАДЕТА ЖИВКОВИЋ, слике
23. 10. – 13. 10.
Владета Живковић(Бела Паланка 1949), завршио факултет ликовних уметности у Београду 1978. у класи професора Младена Србиновића, магистрирао 1981.у класи професора Мирјане Михић. Радио као асистетнт на предмету Пластична анатомија на ФЛУ у Београду, а од 1996.године као редовни професор. Пластичну анатомију предавао на Ликовној академији на Цетињу, на Академији уметности у Новом Саду, на Академији умјетности у Бања Луци. Био професор на Академији БК у Београду и један је од оснивача Факултета уметности у Нишу.

ЛАЗАР ВОЗАРЕВИЋ
21. 10. - 10. 11.
Лазар Возаревић(Сремска Митровица, 15.јул 1925-Београд,29.март 1968), Академију ликовних уметности завршио је 1948.године у класи професора Мила Милуновића. Био је српски сликар и ликовни педагог који је на ликовну сцену Србије ступио 1951.године на заједничкој изложби „Једанаесторице“ радовима који су настали под утицајем Сезановог реализма и Пикасове плаве фазе. Поред уљаног сликарства бавио се мозаиком и илустрацијама. Био је доцент на Академији за ликовне уметности у Београду. После његове смрти у родној Сремској Митровици основана је Галерија „Лазар Возаревић“.

КОСТИМ ИЗМЕЂУ ИСТОКА И ЗАПАДА
25. 11 - 17. 12.
По позиву ИКОМ-а и Етнографског музеја, студенти и проофесори сценског костима, ФПУ су били учесници Међународног пројекта КОСТИМ ИЗМЕЂУ ИСТОКА И ЗАПАДА. Резултат су изложбе у галерији Легат, Гете институту и галерији Факултета ликовних уметности у Београду. Радови студената сценског костима су сваке године презентују на изложби ДИПЛОМА у Музеју примењене уметности у Београду и редовно су награђивани најзначајнијом наградом УЛУПУДС-а.